019 55 55 033 bokning@batalj.se

Zombie escape - quarantine

vår Mobila zombie apokalyptiska anläggning!

zombie escape – quarantine?

Vår mobila av Zombie Escape kallar vi (Quarantine. Den kan sättas upp där vi vill inom eller utomhus. Den specialkonstruerade anläggningen kan sättas upp i delar och göras så liten eller stor man vill. Allt som allt är det 12 fulla containrar med rekvisita som gör det möjligt att bygga den största anläggning som då är på upp till 10 000 kvm med 140 uppblåsbara tält de största 12x25 meter. Givetvis kan anläggningen göras mindre också helt beroende på t.ex. en kunds önskemål.

Eventet har satts upp på Dreamhack och i Örebro och kan komma till din stad eller företag. 
Har ni egna lokaler kan vi även använda dem för att skapa ett event på plats hos er. Vill ni komma till oss bokar ni Zombie Escape i Stråssa eller där vår mobila anläggning är uppsatt.

Kontakta oss  eller ring 072 50 50 096 erik@batalj.se

 

 

 

 

 

 

Ingången på Quarantine, uppsatt på Dreamhack Summor 2018. Eventet planeras komma tillbaka och även sättas upp i flera storstäder.

CDC mobile containment

Anläggningen är uppbyggd för att likna ett ”CDC MOBILE CONTAINMENT ZONE” alltså en karantänzon med sjukhus, labbmiljöer och mycket mera. Vi utgår ifrån amerikanska serier som t.ex. The Walking dead, filmer och dataspel inom genren. Specialeffekter byggs in i anläggningen t.ex. rök/ljus/ljud och lukt. Mekaniska monster är något som kommer till även på denna variant av Zombie Escape under 2019.

Tältlabyrinten med olika scener byggs upp av flera typer av tältsektioner som gör att oberoende av storlek eller hur yta ser utan kan vi anpassa ”banan” så att den passar.

Våra professionella zombiestatister sminkas upp gör sina attacker där man minst anar det. 

 

 

Hur går quarantine till?

Precis som vanliga Zombie Escape skall en grupp oftast på 3-5 personer ta sig in i anläggningen, utföra ett uppdrag och under tiden överleva attacker från horder av zombies. Uppdraget är som regel att finna ett antivirus, information eller helt enkelt ta sig igenom anläggningen utan att smittas på bästa tid. När vi kör Quarantine är ”överlevarna” beväpnade antingen med s.k. buffervapen (mjuka latexvapen brandyxor, baseballträn etc.) och/eller lastertagvapen. Se vapen nedan.

Beroende på vad som behövs för en grupp får man ibland även lösa ficklampor då det ofta är mörkt. En stor anläggning tar minst 25 minuter att ta sig igenom men ibland längre. För överlevarna känns det oftast mycket längre.

Alla deltagare får se en ”startfilm” och våra instruktörer går igenom vapen och regler innan man startar.

KONTAKTa batalj

Maila oss era frågor om Zombie Escape Quarantine och hur vi kan leverera anläggningen med eventet till er, samarbeta med ert eventbolag eller var vi planerar att sätta upp anläggningen härnäst. Vi har också lång erfarenhet och utrustning/statister för att skapa skräckevent i era befinliga lokaler. Tillgängliga biljetter för mindre grupper/företag eller kompisgäng finns på denna sida under biljetter & datum. Med jämna mellanrum kommer också event för Quarantine upp på www.quarantine.se

Maila bokning@batalj.se

Eller ring som andra alternativ 019-55 55 033 alt. 072-5050 096.

Vapen under Quarantine

Förutom eventuella mjuka närstridsvapen som kan komma att användas som t.ex. brandyxor, baseballträn etc. så kommer här exempel på de lasertagvapnen som används på en del Zombie Escape.

Shotgun M4 GASTAT

Ger mer skada på nära håll än de andra vapnen, men kräver pumpmantling varje gång man skall skjuta. Har färre skott i magasinet. Skjuter bredare skur.
Vikt 2,3 kg
Längd 65 cm

AK-12LT PREDATOR PRO

Semi, 3-skott, fullauto. Gör inte lika mycket skada men har många skott i magasinet. Passar överlevaren som inte orkar bära de tunga vapnen. Lätt omladdning.
Vikt 1,2 kg
Längd 70 cm

MP-5 WOLF

Ett rejält vapen som inte sviker. Semi, 3-skott, fullauto. Gör inte lika mycket skada som t.ex. Shotgun M4:an, men har 30+ skott i magasinet.
Vikt 2,5 kg
Längd 87 cm

HK-G36-CV

Har fällbarkolv och vapenlampan är monterad på ovansidan. Smidigt vapen.
Semi, 3-skott, fullauto. Gör bra skada, väger lite mer.
Vikt 2,75 kg
Längd 85,5

M16-G2 SWAT

Klassiskt vapen med den rätta känslan. Ställ in Semi, 3-skott, fullauto. Gör bra skada, ett av de tyngre i arsenalen.
Vikt 3 kg
Längd 96 cm

AK-47 GOLDEN EAGLE STEEL

Semi, 3-skott, fullauto. Gör bra skada. För överlevaren som vill uppleva tyngden som det riktiga vapnet. Väger nästen som ett riktigt vapen.
Vikt 4,75
Längd 105 cm